Arroz con pato al horno or Rice with roast duck

Finally the rice was a success, everybody loved it and there were not any leftovers!

Rice with roast duck

Arroz con pato asado 

Here’s the recipe:

2 duck fillets
6  and 1 / 4 cups boiling water
3  and 1 / 2 cups rice
1 large carrot, chopped
1 large onion, chopped
3 green peppers chopped
3 sticks celery chopped
1 clove minced garlic
1 / 2 cup chopped parsley
1 / 2 cup chopped cilantro
1 / 2 cup chopped stuffed olives
1 / 2 cup capers
salt (I used 3 teaspoons)  and to add some color I used “achiote“(two sticks),wich is a Panamanian spice, but you can use paprika (one tablespoon) or saffron (a few strands).

Procedure

Place the duck breast in a dish with sliced onion, 3 or 4 cloves of garlic and bouillon cube on top. Bake at 180 degrees ºC or 350 ºF for about 2 hours
When ready cut into cubes and reserve
In a large pan fry the vegetables, starting with the garlic and onions and achiote
Add the rice and the diced duck
Stir a little bit more
Add hot water and salt
Stir well and simmer over high heat until it evaporates much of the water
Add olives and capers
Reduce heat and cover
Cook for 20 minutes or until rice is just right

Enjoy!

Ahora en español

2 magrets de pato

6 ¼  tazas de agua muy caliente

3 ½  tazas de arroz

1 zanahoria grande picada

1 cebolla grande picada

3 pimientos verdes picados

3 ramas de apio picadas

1 cabeza de ajos picados

½  taza de perejil picado

½  taza de cilantro picado

½  taza de aceitunas rellenas picadas

½  taza de alcaparras

Sal al gusto (yo usé 3 cucharitas)

Para darle color usamos “achiote” (dos barritas) que es una especia panameña o bien pimentón dulce (una cucharada) o azafrán (unas cuantas hebras)

Procedimiento

Colocamos los magret en una fuente con una cebolla picadita,  3 ó 4 dientes de ajo y un cubito de caldo por encima. Horneamos a 180 ºC o 350 ºF durante unas 2 horas. Una vez listo los cortamos
en cubos y reservamos.

En una paila grande sofreímos los vegetales, empezando por el ajo la cebolla y el achiote. Añadimos el arroz y el pato. Removemos un poco más y añadimos el agua caliente y la sal.

Removemos bien y dejamos hervir a fuego fuerte hasta que se haya evaporado gran parte del agua. Añadimos las aceitunas y las alcaparras.

Reducimos el fuego y tapamos. Cocinar durante 20 minutos o hasta que el arroz esté en su punto.

¡Qué aproveche!

One thought on “Arroz con pato al horno or Rice with roast duck

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